I måndags var jag till sjukgymnasten. Jag får räkna med 6 veckor träning till, sen hoppas jag vara hel. Det är skönt att ha fått höra en ungefärlig tid. I min värld innebär det även att jag bör kunna stå på hundsläden till påsk. Jag kanske kan det tidigare. Vi får se, jag vill inte att vissa rörelser ska göra så otroligt ont eftersom jag vet att risken finns att jag behöver parera och däremot göra dessa rörelser. Men nu är det länge sen jag lyckades göra något som gjorde sådär otroligt ont. Kanske jag står på släden snart.

Tisdag stod det valpkurs på schemat. Valpkurs med 8 härliga valpar i Kalix Brukshundklubbs regi. På mina kurser tar jag vanligen bara upp till 6 ekipage, men den här kursen har jag Linnéa med mig som förstärkning vilket gjort att jag tycker det känns okej med fler ekipage. Det här var första tillfället för den här kursen, och första gången som jag håller valpkurs i Kalix BK:s regi. Kursen håller jag i Kalix Brukshundklubbs inomhuslokal. Jag är fascinerad över hur de har lyckats ställa iordning lokalen. En stor lokal som de städat upp och lagt in konstgräs. Jag vet att de lagt ner ett gäng med dagar trots att kontraktet var skrivet relativt kort tid. Sen blev tyvärr inte uppslutningen i nyttjandet av lokalen så stort som de hade hoppats vilket såklart är tråkigt. Jag själv nyttjar inte lokalen privat eftersom det är vintersäsongen som är högsäsong för dragträningen. Men den måste ju vara underbar att vara i för brukshundfolket i stort. Det är inomhus så det hålls alltid plusgrader där, det hålls inte rumstemperatur men jag tycker det skulle vara en nackdel då många hundar inte skulle orka jobba så mycket i den temperaturen. Sen är det inomhus, för den som är där själv så kan man hålla hunden lös utan att vara orolig att den springer ut på vägen, fram till andra ekipage osv. Nej, jag trodde lokalen skulle nyttjas mer än den faktiskt nyttjas, så det är tråkigt att se hur mycket jobb de lagt ner och hur lite den nyttjas av klubben. Men det är en underbar lokal att hålla kurs i!

I övrigt har veckan flutit på. Elsa är fortfarande med mig på jobbet där “alla” fortfarande kämpar för att vinna hennes hjärta, men utan framgång. Hon är till viss del osäker på okända människor, men framförallt obrydd skulle jag säga. Hon vill inte släppa in okända människor i sitt liv helt enkelt. Hon är inte arg eller liknande, hon släpper in de på kontoret och så länge de inte söker kontakt med henne så är det inte några problem alls. De som däremot söker kontakt med henne väljer hon att gå ifrån. Hon vill helt enkelt inte släppa in okända människor i sitt liv, trots att de funnits kring henne i över en månads tid nu så är hon inte brydd om kontakten med de. Det är härligt att se henne växa och utvecklas som individ, men även se hennes personlighet i allt. Till en början en osäker individ som nu har vuxit in i familjen. Lite nyfiken på okända människor men framförallt obrydd. Hon är fortfarande en osäker dam men som vågar prova och testa, t ex var det inte några bekymmer att hoppa och putta på kompostgaller tills de ramlade. Skramlandet i fallet av kompostgallren var inte heller några problem. Hon får lära sig mer och mer regler här i familjen, även om mycket fortfarande är väldigt löst för att hon ska våga fortsätta utvecklas. Jag har vid flertalet tillfällen fått frågan om hon är ett ledarhundsämne och där blir mitt klara svar nej. Trots att jag inte ser något ledarhundsämne i henne i dagsläget så kommer träningen läggas upp som om det var ett självklart ledarhundsämne. Att jag inte ser ett ledarhundsämne i henne ska inte göra att hon inte får möjligheten att bli en ledarhund om det är något hon klarar av och skulle tycka om. Speciellt inte nu när det känns som att jag har all tid i världen att lägga ner på henne så hon är med mig i stort sett dygnet runt.