Jag som trodde att jag var färdig med bloggandet för den här helgen, men icket!

Idag var vi ut med hundarna. Morgan körde ett 5-spann (Busa, Yenna, Shakes, Ronnie och Kjell) och framför de låg jag med skoter och Elsa på skotern. Jag ser fyra personer som går efter spåret, mötande, så jag stannar för att se att allt går bra; när man möter människor efter spåret så vet man ju inte om det är någon som är rädd för hundar eller dylikt. När man dessutom har en ettåring i led, så är man som förare inte helt hundra på hur hundarna kommer att reagera.

Jag kör skotern till sidan av spåret, stänger av skotern och personerna fortsätter att gå mot mig. När de kommer fram så berättar jag att det är ett hundspann på väg, mest bara för att visa hänsyn till fotgängarna efter skoterspåret.

Det visar sig vara personer från Ukraina, bor nu i Stockholm men har en långhelg här uppe i norra Sverige. De var helfascinerade över att få se ett hundspann. Vi gjorde helt enkelt någons dag, kanske till och med någons resa, enbart genom att göra det vi borde och vill göra; träna hundarna.

Som pricken över i:et så fick vi även göra Yennas dag. När vi kommer hem så släpps Yenna lös för att gå med henne till sin hundgård, men hon väljer bron. Hon vill helt enkelt in i huset, och såklart fick hon komma in ett tag. Vi har ett gäng hundar som bor utomhus, men de flesta tycker också om att vara inomhus. De har lite olika erfarenhetsnivåer av att vara inomhus, så vissa hundar måste vi passa mer än andra när de får komma in. Vissa vill bara vara inne fem minuter, medan andra nog skulle kunna tänka sig att bo inomhus. Det är såklart också något som påverkar hur mycket de varit inne. Underbara hundar och underbara individer!